Spring til indhold

Marinaen

Position 57° 03′ 4”  N 10° 23′ 1” E

Hou Lystbådehavn er en ældre hyggeligt fiskerleje med en spændende historie bag sig om stædige fiskere og Houboere som kæmpede i næsten 100 år for at få et havn. I 1946 blev en fiskerihavn etableret og i 1976 blev havnen udvidet til en lystbådehavn. Læs mere om havnens historie ved at klikke her.
Marinaen består af tre hovedbroer (nybyggede i 2023) med gode bådpladser til både faste lejere og gæstesejlere. Det er også muligt at leje gæstepladser langs kajen, som er ca 300 m. lang.

Fakta om marinaen
– 174 faste bådpladser.
– Toilet og badefaciliteter.
– Stor legeplads (nybygget i 2023).
– 2 overdækkede grillpladser (nybyggede i 2023).
– Gratis WiFi.
– Gratis gæstecomputer.
– Sejlerstue i Havnehuset til fri afbenyttelse.
– Møntvaskeri.
– Dieselsalg.
– Klubhus for gæstesejlere.
– Restauranter og Cafeterie i gåafstand.
– Indkøbsmuligheder i gåafstand.

Da mange af os i havnens bestyrelse selv er aktive lystsejlere, har vi et godt overblik over, hvilke behov man har som sejler, når man anduver en fremmed havn. Vi mener selv at de faciliteter vi tilbyder vore gæster på Hou Lystbådehavn, dækker de fleste behov. Her kan du se hvad vi tilbyder, og hvor du finder det. Du kan også benytte havneplanen for at skaffe dig et overblik.

Vindharpeskulpturen yderst på den nordlige mole er et godt landmærke, som kan ses 4 sm ude. Ved natsejlads er der ledefyr på den nordlige mole. Der kan påregnes 2m vanddybde såvel i sejlrenden som i havnen. Renden og yderbassinet er afmærket med rød og grøn afmærkning. Besejling af bør ske under hensyntagen til strøm og vindforhold. Særdeles opmærksom bedes man være ved hård kuling. Udenfor sejlersæsonen, i lavvandsperioder, kan 2 m. vanddybde ikke opretholdes i indsejlingen